У Генштабі натякнули, що це ЗСУ могли збити літак Іл-76 у Бєлгородській області

У Генштабі ЗСУ натякнули, що українські сили були тими, хто збив російський військово-транспортний літак Іл-76 у Бєлгородській області.

Як заявили в Генштабі, за останній тиждень ворог завдав по Харківщині 19 ракетних ударів із застосуванням ракет С-300 та «Іскандер-М». Внаслідок цього загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина.

Аби зменшити ракетну загрозу, ЗСУ не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням військово-транспортних літаків, яким був Іл-76.

У Генштабі зазначили, що інтенсивність обстрілів останнім часом прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що рухаються до аеродрому Бєлгорода.

«З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку», — підсумували в Генштабі.

Російська сторона поширює чутки, що у літаку, який впав 24 січня, перебували українські полонені. Але українська влада цю версію поки не підтверджує.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сьогодні мав відбутись обмін полоненими, але зараз він на паузі — ГУР