У Генштабі заявили, що окупанти можуть розпочати наступ на лівобережній частині Запоріжжя

Російські війська посилюють тиск на Сили оборони України на Донеччині, але при цьому можуть розпочати наступ на лівобережній частині Запоріжжя.

Про це під час брифінгу заявив Олексій Громов, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу, бригадний генерал.

За його словами, найвища активність ворога відмічається на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках. Ворог розраховує перехопити стратегічну ініціативу.

Прогнозується, що найближчим часом російські війська намагатимуться вийти на адмінкордони Донецької області.

Також Генштаб очікує, що росія може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області. Окрім того, зберігається загроза масштабного наступу з білорусі. Проте на даний час загрози немає.

На тлі війни в Україні окупанти намагається суттєво збільшити чисельність своїх військ. Так російське командування анонсувало масштабні реформи ЗС, серед яких збільшення загальної чисельності до 1,5 млн осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій.

Проте у Генштабі ЗСУ поставили під сумнів такі плани ворога. За словами Громова, реалізація такого плану вимагатиме значного часу та фінансово-економічних ресурсів.

Раніше компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки розбомблених Соледара та Бахмута на Донеччині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Битва за Соледар: як росіяни намагаються захопити місто (карти, відео)
«Росія може піти ва-банк»: Данілов розповів, чого чекати від окупантів наступні місяці