У грудні в Україні виготовили 50 тисяч FPV-дронів — Камишін

У грудні в Україні нарощується виробництво безпілотників різної дальності. Зокрема, у грудні виготовили 50 тисяч FPV-дронів. Про це він повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

При цьому він те уточнив, чи йдеться про виробництво виключно на державних оборонних підприємства, чи ця цифра включає різні волонтерські проєкти.

Камишін також наголосив, що заявлені напередодні президентом Володимиром Зеленським плани виготовити у 2024 році мільйон безпілотників, стосуються саме FPV-дронів.

З цього приводу Мілітарний відзначає, шо наразі, окрім виробництва самих БПЛА проблемним залишається питання постачання боєприпасів серійного виготовлення, які більш безпечні та надійні у застосуванні. Поки українські військові переважно використовують саморобні снаряди, хоча на передовій вже з’являються зразки виготовлені українським оборонним комплексом.

Міністр додав, що у наступному році в Україні продовжать масштабувати виробництво безпілотників середньої та далекої дальності.

«Ми вже спроможні виробити в слідуючому році більше 10 тис. ударних дронів середньої дальності (сотні км), та 1000+ дронів з дальністю за 1000 км», — зазначив він.

Камишін запевнив, що усі виробничі спроможності вже готові і вже почалося оформлення замовлень на 2024 рік.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ показала полювання операторів FPV-дронів на окупантів (відео)