У грузинському парламенті побилися депутати через скандальний законопроєкт (відео)

У Грузії на засіданні юридичного комітету парламенту сталася бійка під час обговорення скандального законопроєкту «Про прозорість іноземного впливу». Про це пише Ехо Кавказу.

Під час виступу з трибуни до депутата від правлючої політсили «Грузинська мрія» Мамуки Мдінарадзе підбіг лідер опозиційної партії «Громадяни» Алеко Елісашвілі та вдарив кулаком в обличчя. Після цього парламентарі залишили зал засідань і продовжили бійку вже за його межами.

У результаті Елісашвілі заборонили повертатися на засідання, а саме обговорення продовжили за пів години. У коментарі журналістам він назвав опонента «російським агентом», який разом зі своїми однопартійцями веде країну до Москви.

«Зараз не час сидіти вдома, потрібно виходити на вулицю. Ми повинні викинути їх разом з їхнім російським законом. Набридло все це, і я врізав в обличчя цьому російському агенту», — сказав Елісашвілі.

Мдінарадзе зі свого боку заявив, що опозиціонер «підкрався до нього, як крадій», і що це «не по-чоловічому».

Нагадаємо, опозиція стверджує, що урядовий законопроект направлений на боротьбу з критикою влади і називає його калькою з російського закону про іноагентів.

Вперше правляча партія намагалася провести цей документ через парламент навесні минулого року, але тоді під тиском Заходу та масових протестів погодилася відкласти його розгляд. Однак тепер знову підняла це питання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Посадовці лісгоспу на Прикарпатті незаконно вирубали дерева на 250 млн грн — ДБР