У Каліфорнії дитячі магазини продаватимуть гендерно-нейтральні товари
Pixabay

Каліфорнія стала першим штатом США, в якому ухвалили закон про гендерно-нейтральний продаж дитячих предметів гігієни та іграшок.

Такий закон ухвалив Гевін Ньюсом, губернатор-демократ штату, пише The Los Angeles Times

Він набуде чинності у 2024 році.

Його пропонували ЛГБТ-активісти, пояснюючи, що рожеве і блакитне забарвлення товарів змушує дітей відповідати гендерним стереотипам.

При цьому магазинам не забороняється продавати рожеві і блакитні дитячі товари. Їм пропонують організувати окрему гендерно-нейтральну секцію.

Новий закон стосується лише дитячих іграшок і товарів для догляду за дітьми, які включають засоби гігієни та засоби для прорізування зубів. Дитячий одяг не підпадає під дію нових правил.

При цьому закон діє тільки щодо великих мереж, в магазинах яких зайнято щонайменше 500 співробітників, а невеликі магазини не зобов'язані його виконувати.

Роздрібних торговців, які не дотримуватимуться нового закону, будуть штрафувати на $250 за перше порушення і на $500 за кожне наступне. 

Дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності у Каліфорнії повністю заборонена з 2003 року. В освітню програму державних шкіл в штаті в обов'язковому порядку входить історія ЛГБТ-спільноти.

Раніше Chas News повідомляв, що у США дозволять на власний розсуд обирати гендер у паспорті.

В Україні заборонили гендерну дискримінацію та натяки на секс у рекламі