У Києві встановлять пам’ятник, присвячений українському борщу
Unsplash

У столиці розпочали приймати заявки на конкурс на створення та встановлення у столиці інноваційного арт-об’єкта, присвяченого борщу.

Ініціатор ідеї — розробник шкільного меню популяризатор української кухні Євген Клопотенко, повідомляє Наш Київ з посиланням на Київраду.

«Борщ як традиційно українську страву можна популяризувати через кулінарію, а можна зробити це й шляхом створення арт-об'єкта в громадському просторі міста. Ми шукаємо креативне прочитання української кулінарної традиції на прикладі борщу», — зазначив Клопотенко.

За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, мета проєкту — привернути увагу туристів.

Зазначили, що майбутній об’єкт може бути скульптурою, скульптурною інсталяцією, світловою інсталяцією, мультимедійною інсталяцією, лендартом, звуковою інсталяцією тощо. Його встановлять за кошти меценатів.

Щоб взяти участь у конкурсі потрібно подати заявку до 28 лютого 2022 року.

Раніше chas News писав, що у парламенті зареєстрували проєкт постанови про запровадження Дня українського борщу. Його планують відзначати кожну другу суботу вересня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Борщ потрапив до списку найсмачніших супів світу