У Києві встановлять ялинку, але без «пафосу» та концертів — Кличко

У Києві на Софійській площі встановлять новорічну ялинку за гроші меценатів. Масових заходів та фастфудів цього року не передбачено.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів у інтервʼю «РБК-Україна».

Він каже, що спілкується з військовими, і вони висловили побажання, щоби у Києві була ялинка для новорічного настрою дітей.

«Ми розуміємо, що масові заходи заборонені в воєнний час. І їх не буде в жодному разі. Але скасовувати Новий рік та Різдво ніхто не збирається, і атмосфера Нового року повинна бути. Не можна дозволити путіну вкрасти наше Різдво. Попри різні думки від різних сторін — потрібно чи не потрібно — ми звернулися до бізнесу, який погодився не за бюджетні гроші, а за свої приватні кошти встановити ялинки без новорічного пафосу», — заявив Кличко.

За його словами, ялинки встановлять не тільки на Софійські площі, але й в інших районах столиці.

«Але обійдемося без масових заходів, концертних програм та фастфудів. Буде тільки ялинка для нагадування про новорічний настрій. Знаєте, не хочеться забирати у дітей Святого Миколая», — сказав Кличко.

Нагадаємо, на сайті Київради набрала необхідну кількість підписів для розгляду петиція щодо недоречності встановлення новорічної ялинки. Після її розгляду профільна комісія міськради вирішила, що долю ялинки вирішать після консультацій з військовими і, якщо її встановлюватимуть, то виключно за рахунок меценатів