У Кремлі порадили послу США їхати у Вашингтон, а також пообіцяли вислати дипломатів
iStock

Росія порадила послу США Джону Саллівану повернутись у Вашингтон для консультацій. РФ також пообіцяла вислати десять американських дипломатів та сформувати «чорний список» із чиновників.

Про це повідомляє російська служба «Интерфакс»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив, що Москва збирається вислати дипломатів. Чиновник пригрозив Вашингтону скоротити кількість дипломатів до 300, щоб досягти кількісного паритету із російськими дипломатами в Штатах.

Лідери України, Німеччини і Франції закликали Путіна відвести війська

Кремль планує запустити й спеціальну процедуру. У рамках неї Москва хоче заборонити влаштовуватися на роботу до американських дипмісій громадянам Росії.

РФ також заявляє, що може ухвалити «хворобливі» заходи для американського бізнесу. «Чорний список» американських посадовців наразі складається із тих восьми осіб, яким Росія вже заборонила в’їзд.  

У Держдепі США заявили, що відповідь Москви на американські санкції є «гідною жалю» дією, передає Reuters з посиланням на відповідь представника відомства електронною поштою.

У Держдепі Штатів підкреслили, що вступати в цикл ескалації не в інтересах США, однак вони залишають за собою право відповісти на будь-які заходи у відповідь Росії проти Сполучених Штатів.

Напередодні Байден запропонував Путіну провести саміт в Європі цього літа. 

США не виключають збільшення чисельності свого контингенту в Україні