У Мінкульті назвали «неповагою» критику бронювання працівників цирків і театрів

У Мінкульті назвали неповагою до працівників культури та медіа критику щодо бронювання від мобілізації працівників цирків, ЗМІ та інших закладів.

Пост із такою заявою тимчасовий виконувач обов'язків міністра Ростислав Карандєєв  опублікував у Facebook.

«Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює», — заявив він.

Карандєєв наголосив, що за час повномасштабної війни встановлений урядом алгоритм бронювання працівників сфери культури та медіа не змінювався. При цьому він назвав обов'язком влади забезпечити хоча б мінімальну спроможність роботи закладів культури, які не припинили свою діяльність в умовах війни, а «відповідально виконують своє мистецьке мобілізаційне завдання».

У якості прикладу голова Мінкультури навів «Дирекцію пересувних циркових колективів України». У 2023 році установа провела 1510 вистав, які відвідали майже 145 тисяч глядачів у 17 областях України.

Цирк забронював 14 працівників — менше, ніж 10% від загальної чисельності колективу. Серед них — 11 виконавців найскладніших циркових жанрів і ще 3 технічних працівника. Також вісім співробітників зараз перебувають у складі ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Відсидітися нікому не вдасться»: командувач Сухопутних військ звернувся до українців