У Мінреінтеграції наголосили, що канал ATR повинен отримати державну підтримку
Пресслужба телеканалу ATR

Телекомпанія ATR веде мовлення на тимчасово окуповані території України. Канал має отримати більше фінансування із держбюджету під час перегляду документа.

Про це заявив перший заступник очільника Мінреінтеграції В’ячеслав Землинський під час «години запитань до уряду».

«Для нас вкрай важливо, щоб громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької і Луганської області, отримували якісний український інформаційний продукт… ATR – це  приватне товариство «Атлант СВ»…Закон України «Про державний бюджет на 2021 рік» не передбачає безпосереднього прямого фінансування приватної структури. Ми глибоко переконані в тому, що канал ATR повинен отримати підтримку з боку держави», — наголосив він.

За його словами, кошти розподілятимуть в рамках чинного законодавства.

«Крім того, є ще ряд інших каналів, які до нас звернулись для того, щоб забезпечити мовлення на тимчасово окуповані території», — додав Землинський.

На його думку, всі згадані телеканали повинні отримувати належне фінансування. Перший заступник очільника відомства підкреслив, що  нинішнє фінансування суттєво нижче за те, що просили в міністерстві.

«Користуючись нагодою, прошу парламентарів при перегляді бюджету на поточний рік передбачити додаткове відповідне фінансування», — закликав він.

3 лютого Мінреінтеграції заявило, що у 2021 році підтримку за рахунок коштів держбюджету отримають телерадіокомпанії, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані Росією території.  На цю програму передбачено майже 50 млн грн. У відомстві запевнили, що спробують збільшити обсяги підтримки.

З 1 квітня 2015 року ATR припинив аналогове мовлення на території анексованого Криму, оскільки йому не видали російської ліцензії. З 17 червня 2015 року ATR здійснює мовлення з Києва. У 2016 році Верховна Рада дозволила спрямовувати кошти держбюджету на підтримку телеканалу ATR.

 Chas News повідомляв, що Кравчук хоче винести на референдум питання Донбасу і Криму. 

Кулеба хоче, щоб ЄС запровадив нові санкції проти Росії