У Мінську люди в масках побили білоруського активіста. Він помер у лікарні (фото, відео)
Tut.by

12 листопада в реанімації помер 31-річний білорус Роман Бондаренко. 11 листопада його затримали люди в цивільній формі та масках. Через півтори години вони доставили Бондаренка у місцеву лікарню з багаточисленними травмами.

Про це повідомляє Tut.by.

Люди у масках приїхали на так звану «Площу змін», щоб зняти символи протестів — біло-червоно-білі стрічки. Люди з будинків поруч вийшли до них. Серед них був і Бондаренко. Між місцевими та невідомими розпочалась словесна перепалка. До неї приєднався і Роман Бондаренко.

Після слів Бондаренка чоловік у масці відштовхнув його до стінопису, схопив та відкинув до гірки на майданчику, пише видання. У результаті таких дій невідомого активіст вдарився головою.

Поряд з місцем події знаходився мікроавтобус. З нього вибігли люди. Вони схопили Бондаренка та відвезли у невідомому напрямку. Через півтори години вони доставили його в лікарню з набряком мозку, закритою черепно-мозковою травмою, субдуральними гематомами, забоями, синцями.

Операція тривала кілька годин. Увечері 12 листопада білоруський протестувальник  помер в лікарні.

Після повідомлення про смерть Бондаренка жителі Мінська вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам'ять загиблого. 

Передісторія 

23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію «інавгурації». Після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори Лукашенку. Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Chas News повідомляв, що у Білорусі затримали понад тисячу учасників «Маршу народовладдя».

Раніше ми писали, що засновника та редактора Telegram-каналу Nexta влада Білорусі звинуватила в організації масових заворушень

Лукашенко проти незгодних. Влада Білорусі затримала музиканта за «дворовий концерт» та колишнього політв’язня