У Мін’юсті розповіли, що побудують на місці першої проданої в’язниці у Львові
Pixabay

Власником Львівської виправної колонії №48 стала одна із компаній групи SoftServe. На місці колишньої в’язниці планують зробити кампус.

Він матиме низку інфраструктурних об’єктів та офісів, повідомляють на сторінці Міністерства юстиції у Facebook.

У SoftServe розповіли, що хочуть створити простір, де збиратимуть та розвиватимуть таланти. Зазначається, що в новому кварталі міста будуть футуристичні офіси та заклади освіти.

Першим кроком після легалізації всіх документів має стати проведення архітектурного конкурсу із залученням міжнародних архітектурних компаній. Будівлі на місці колишньої в’язниці мають стати «пам’ятками архітектури XXI століття».

На брифінгу про майбутнє проданої виправної колонії представник компанії SoftServe пообіцяв, що до проєкту будуть залучати громаду міста. За його словами, точного плану експлуатації території поки немає. Але на місці колонії можуть розташуватися англомовні дитсадки, школа для експатів (дітей іноземних працівників) та науковий музей.

Денис Малюська розповів, що більшу частину коштів з продажу витратять на побудову у Львові нового слідчого ізолятора. Його планують звести на околиці міста та в майбутньому перевести туди ізолятор на вулиці Городоцькій.

Андрій Садовий, мер Львова, зазначив, що на величезній території буде місце й для школи, дитсадка, спортивної інфраструктури, а головне — там будуть робочі місця.

Як ми писали раніше, Львівську виправну колонію №48 продали на онлайн-аукціоні за 377,5 млн грн. в межах проєкту «Велика приватизація в’язниць». У торгах взяли участь сім підприємців.

Як отримати 150 років в'язниці. Досвід Берні Медоффа