У Москві на репетиції параду «задимівся» прапор росії у виконанні штурмовиків Су-25 (відео)

4 квітня під час репетиції повітряної частини параду у Москві «задимівся» прапор росії у виконанні шести штурмовиків Су-25.

Відповідне відео опулікувало російське держагенство РИА Новости.

На ньому видно як під час виконання показового польоту один з літаків випустив чорний дим замість білого, що зображував відповідну смугу російського прапору.

Цього року парад 9 у Москві буде менш масштабним ніж минулого року. У ньому приймуть участь близько 10 тисяч осіб (у 2021 році — 12 тис.) та 129 одиниць наземної військової техніки (в 2021 році — 191).

Так, з техніки, яка була на параді минулого року, в 2022 році не з'являться танки Т-80БВМ, самохідні артилерійські установки 2С35 «Коалиція-СВ», важкі вогнеметні системи ТОС-1А «Солнцепьок», машини інженерної системи дистанційоного мінування «Замедленіє», зенітний комплекс «Панцир-С», а також усі машини Росгрвардії.

Більшість техніки з цього переліку застосовується російськими військами під час вторгнення в Україну. Виключення становить лише САУ «Коаліція-СВ», яка ще не поступала у діючу армію.

Натомість цього року у параді буде на одну одиницю більше повітряної техніки — 77 літаків та гелікоптерів замість 76 минулого року.

Крім Су-25, які пофарбують небо у кольори прапору рф, ще 8 винищувачів МіГ-29СМТ зобразять у небі символ російської агресії — літеру Z.

Також у параді братимуть участь стратегічні ракетоносці Ту-95МС та Ту-160 «Білий лебідь», здатні нести на борту ядерну зброю. А також, вперше з 2010 року, літак «судного дня» Іл-80, призначений для керування військами під час ядерної війни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін не збирається оголошувати мобілізацію чи війну — пєсков