У МОЗ пояснили, чому Україна вдвічі відстає від плану вакцинації
Getty Images

Україна в 1,8 разів відстає від графіка вакцинації.

Про це міністр охорони здоровя Максим Степанов розповів в інтервю виданню «Радіо Свобода».

У МОЗ кажуть, що ще не завершено перший етап вакцинації. Відразу у відомстві планували розгортати одночасно перший і другий етапи. Міністр говорить, що Україна відстає від плану через організацію роботи.

«Вони мені називали зараз такі причини, що мені аж соромно... Там — не встигли, а там — в нас не було бажаючих, а ми вирішили перенести відкриття пункту вакцинації, бо ми там ще не верифікували до кінця, не додзвонилися цим людям, які прийдуть вакцинуватися 80+, а ми вирішили, що ми будемо поступово це відкривати, а в нас дала збій система — ми не змогли відвантажити вакцину. Там купа всякого абсурду», — наголосив високопосадовець.

24 лютого в Україні стартувала вакцинація від COVID-19. Першим в Україні вакцинували від COVID-19 черкаського лікаря-реаніматолога Євгена Горенко.

Вакцинація відбувається в чотири етапи. На першому етапі вакцинують медпрацівників COVID-відділень, частину працівників екстреної медичної допомоги, жителів і працівників інтернатів, будинків для людей похилого віку та військовослужбовців ООС.

Станом на 27 березня в Україні щеплено 192 264 людини.

Chas News повідомляв, що в Україні вперше за судитимуть людину за чутки про вакцинацію. 

Напередодні Зеленський підписав закон, який дозволяє отримати вакцини від COVAX

«Люди заслужили цю пандемію». Андрій Александрін — про невігластво у глобальному масштабі та українського уряду зокрема