У МВС назвали попередні причини аварії на «Рівнеазоті»

У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що аварію на хімічному заводі «Рівнеазот» могли спричинити невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника або корозія ділянки трубопроводу.

Про це очільник МВС Денис Монастирський розповів під час засідання уряду.

За його словами, підприємство функціонує з 1969 року. За попередньою інформацією, протягом останніх десятиліть трубопроводи не заміняли. Саме тому попередні причини аварії: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточні висновки зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на підприємстві.

20 липня у Рівному на території «Рівнеазоту» у цеху виробництва азотної кислоти розгерметизувався трубопровід з нітрозними газами. До міста наблизилася хмара рудого диму. 

«Вже за 26 хвилин персоналом об’єкту витік газу було припинено. Внаслідок події призупинено роботу однієї ділянки роботи цеху азотної кислоти. Сам виробничий процес підприємства не зупинявся. Постраждалих чи забруднення території не зафіксовано. Згідно з інформацією ДСНС, викиди газу, що сталися, не становлять загрози життю та здоров’ю населення», — наголосив Монастирський.

Хімічний завод «Рівнеазот» входить у структуру Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

На хімічному заводі поблизу Рівного сталася аварія. Компанія запевняє, що небезпеки немає