У МЗС вважають, що Путін вичікує, щоб вирішити конфлікт на Донбасі мовою ультиматумів
Getty Images

Президент Росії Володимир Путін щодо війни на Донбасі зайняв вичікувальну позицію. Він шукає слабке місце, щоб вирішити конфлікт мовою ультиматумів.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів у колонці для Le Figaro.

Очільник МЗС каже, що російський лідер дотримується стратегії «почекаємо і подивимося». На думку керівника відомства, голова Кремля чекає зміни лідерів у Франції, Україні, Німеччині та США.

«Він просто вичікує, щоб знайти слабке місце і вирішити конфлікт мовою ультиматумів, а не компромісів. У той же час, попередні сім років показали: ця стратегія безуспішна», — наголосив Кулеба.

Високопосадовець підкреслив, що після завершення каденції Ангели Меркель на посту канцлера Німеччини цьогоріч Путін залишиться останнім співзасновником нормандського формату.

«А ситуація досі в глухому куті, шкодить Україні і Європі, і не несе нічого доброго, власне, самій Росії. Тому, зараз вдалий час спробувати дати новий поштовх мирному процесу. Як і в 2019 році, Франція може знову взяти на себе провідну роль для перезавантаження нормандського формату», — підсумував чиновник.  

Напередодні Кулеба закликав президента Франції Еммануеля Макрона вплинути на Путіна, щоб той сів за стіл переговорів у нормандському форматі.

Chas News повідомляв, що Байден вважає Путіна і лідера Китаю «прихильниками автократії».

Байден покликав Путіна і очільника Китаю на кліматичний саміт 22-23 квітня