У НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного Суду Князєва

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв є фігурантом справи про масштабну корупцію у ВС.

Про це на брифінгу заявили директор НАБУ Семен Кривонос та голова САП Олександр Клименко.

Зазначають, що Князєва затримали, йому готують підозру. Також перевіряють причетність інших осіб. Фігурантам загрожує від 8 до 12 років вʼязниці.

«Зараз уже на цей час є особи, затримані за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Ми будемо звертатися до Вищої ради правосуддя з певними клопотаннями про забезпечення заходів кримінального провадження щодо голови суду», — сказав голова САП.

Деталі корупційної схеми у Верховному Суді

За словами Кривоноса, це «найрезонансніша справа за період діяльності НАБУ і САП і найбільше викриття найвищої посадової особи у судовій гілці влади». Підозрюють, що Князєв отримав понад $3 млн хабара від людей які виступали за рішення суду на користь Костянтина Жеваго.

Він розповів, що правоохоронці зафіксували низку контактів власника групи «Фінанси і кредит» Жеваго з одним з власників адвокатського обʼєднання, яке використовувалося для прикриття.

«За домовленістю між власником цієї групи та адвокатом цього адвокатського об'єднання, вони домовилися про передачу неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду за ухвалення потрібного для підприємця (Жеваго — Прим. ред.) рішення. Згодом потрібне рішення було ухвалено Верховним Судом», — заявив Кривонос.

Так, 3 травня керівництву суду передали першу частину хабаря, а напередодні, 15 травня, мали передати другу, але Князєва затримали «на гарячому».

Раніше Chas News розповідав про затримання Костянтина Жеваго та у чому його підозрюють.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

84% громадян впевнені, що факти корупції у владі потрібно оприлюднювати