У Новій Зеландії птахом року став найбільший та найважчий папуга у світі
birdoftheyear.org.nz

У 2020 році у новозеландському конкурсі «Птах року» переміг папуга виду какапо. Він не вміє літати. А від хижаків захищається, прикинувшись кущем.

Про це повідомляє Bird of the Year.

Представники цього виду виживають лише на вільних від хижаків островах. Завдяки інтенсивним прородоохоронним зусиллям какапо врятували з межі зникнення, пише видання. Їх чисельність зросла з 50 птахів у 1990-х до 213 особин сьогодні.

Довідка

Какапо  офіційно найважчий та найбільший папуга у світі. Він не вміє літати. Вчені пов’язують нездатність до польоту, як адаптацію до практично повної відсутності хижаків у їхньому природному середовищі існування.

Середня тривалість життя істот становить 95 років. Верхня частина оперення какапо жовтувато-зелена, з чорними або темно-коричневими цятками. Це забезпечує прекрасне маскування в моховому підліску і траві.

Конкурс організувала компанія Forest&Bird — група по захисту навколишнього середовища. Своїми діями вона намагається привернути увагу до майбутнього новозеландських птахів. 80% з них загрожує вимирання, пише ЗМІ.

Chas News повідомляв, що відео з милими тваринками знижують рівень стресу.

Робот-дельфін зможе замінити тварин у неволі