Відео з милими тваринками знижують рівень стресу. Доведено експериментально! (фото, відео)

Дослідження Університету Лідса показало, що спостереження за милими тваринами може покращити здоров’я та знизити рівень стресу. Про це повідомляє Daily Mail.

У дослідженні взяли участь 19 осіб, із яких 15 студентів. Студенти мали складати іспит за 90 хвилин після закінчення експерименту, і тому хвилювалися. Інші учасники зауважили, що відчувають стрес на роботі. В межах експерименту вони протягом 30 хвилин дивилися відео з квоками — маленькими представниками сімейства кенгурові, які живуть на південному заході Австралії.

Відмінна риса квоки – постійно усміхнена фізіономія / Daily Mail

Фізіологічну реакцію досліджували вимірюванням частоти серцевих скорочень та артеріального тиску. Результати показали, що рівень стресу в окремих випадках знизився майже на 50%, а артеріальний тиск знизився з високих до здорових показників. У середньому рівень тривожності в групі впав на 35%.

У середньому після перегляду відео артеріальний тиск в учасників дослідження знизився з 136/88 до 115/71 під час сеансу. Тоді як пульс одного учасника знизився з 90 до 68 ударів на хвилину — падіння на 24,4% всього за 30 хвилин / Daily Mail

«Було очевидно, що студенти хвилювались перед іспитами, а частота серцевих скорочень і артеріальний тиск у більшості учасників були підвищеними до нашої сесії. Протягом сеансу частота серцевих скорочень та артеріальний тиск зменшувалися у всіх людей до рівня, який вважався б здоровим та свідчив про обмежений стрес або тривогу», — зазначила доктор Андреа Атлі.

Подивитись відео з квоками для зниження стресу можете і ви на YouTube-каналі AnimalTV. 

Раніше ми писали, як собаки охороняють кордон між Україною та Білоруссю.

Читайте також: Вперше у світі медаль за хоробрість отримав щур-сапер.