У Новій Зеландії відбувся референдум. Громадяни підтримали легалізацію евтаназії, але не легалізували марихуану

Поки Зеленський лише опитує громадян України про їхнє ставлення до коноплі, новозеландці вирішують статус цієї рослини на референдумі.

У Новій Зеландії оголосили попередні результати референдуму. Більшість населення країни підтримало введення евтаназії для тяжкохворих і проголосували проти легалізації марихуани. Поки що підраховано 83% голосів, але результат скоріш за все не зміниться. Остаточне рішення оголосять шостого листопада, пише DW.

Влада оголосила попередні результати. Введення евтаназії підтримали 65% тих, хто голосував. Тепер у країні дозволять проводити процедуру тяжкохворим громадянам, яким, за прогнозом лікарів, залишилося жити менше пів року. Евтаназію повинен схвалити лікар хворого, переконавшись, що той не перебуває під чиїмось впливом. Закон почне діяти через 12 місяців після публікації результатів.

Зараз евтаназія дозволена в Бельгії, Колумбії, Нідерландах, Канаді та деяких штатах США.

Проти легалізації марихуани проголосували 53% громадян, які брали участь в референдумі, за — 46%. Закон пропонує дозволити новозеландцям віком від 20 років купувати до 14 грамів канабісу в спеціалізованих магазинах і вживати його вдома або в призначених для цього місцях. Якщо легалізацію марихуани все ж схвалять, то спочатку проведуть додаткові громадські обговорення.

Перша ідея з опитування Зеленського, яку «слуги» хочуть втілювати, — про «300 депутатів»