У областях, що межують з Білоруссю, можуть ввести надзвичайний стан — Монастирський
УНІАН

У прикордонних областях України на кордоні з Білоруссю, можуть запровадити надзвичайний стан, якщо ситуація з мігрантами загостриться.

Про це на брифінгу заявив Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ.

За його словами, на ділянках кордону з Білоруссю передбачають зведення тимчасових споруд для «швидкої відповіді на масову присутність мігрантів». Зараз для цього проходять підготовчі роботи.

Він також зазначив, що вже визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, налагоджена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку.

«І саме вони будуть в координації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність. Як сказав секретар РНБО, пропрацьовано різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях», — сказав очільник МВС.

Він також додав, що до контролю ситуації на кордоні з Білоруссю не планують залучати військових зі сходу та півдня країни.

У Польщі подію вже назвали «найбільшою спробою силового проникнення» і оголосили надзвичайний стан. Розповідаємо що відбувається на кордоні Білорусі та Польщі.

Лукашенко натякнув, що міграційна криза на кордоні з Польщею є реакцією на санкції Заходу