У Парижі біля колишнього офісу сатиричного видання Charlie Hebdo поранили чотирьох людей

Чотири людини отримали важкі травми в результаті нападу чоловіка, озброєного мачете, біля будівлі колишньої редакції сатиричної газети Charlie Hebdo в 11 окрузі Парижу. Про це повідомляє видання Le Parisien.

Британське видання The Guardian наводить заяву представника паризької поліції, що, хоча влада спершу підозрювала у нападі двох осіб, лише один чоловік був затримана біля площі Бастилії на сході Парижу.

Напад було скоєно вранці 25 вересня на вулиці Ніколя-Аппер, біля будівлі, де в січні 2015 року було здійснено теракт. Поки що незрозуміла його причина та чи пов’язаний він із виданням Charlie Hebdo, яке перенесло офіс після атаки ісламських екстремістів у 2015 році.

За попередніми даними, поранення отримали чотири людини, серед них — співробітник продюсерської компанії Premiere Lines, яка знімає приміщення в сусідньому будинку. Двоє з них перебувають у важкому стані.

У січні 2015 року, бойовики — брати Саїд і Шериф Куаші — увірвалися в офіс Charlie Hebdo й відкрили вогонь. Загинули 11 журналістів і поліцейський. Причиною теракту була карикатура на пророка Мухаммеда.

Нападникам вдалося втекти. Через два дні їх убили французькі спецслужбовці. Тоді ж відбулося ще кілька нападів, організованих спільниками братів Куаші, в результаті яких загинули п'ятеро людей.

Після теракту редакція переїхала в інший район Парижа. Її адреса тримається в таємниці, а журналістів охороняє понад 80 співробітників поліції. Нещодавно Charlie Hebdo знову опублікувала карикатури на пророка Мухаммеда, які стали причиною теракту в 2015 році. У відповідь терористична організація «Аль-Каїда» пригрозила редакції ще одним нападом.

Раніше Держдеп США попередив про те, що терористи з ісламського руху «Хезболла» зберігають по всій Європі запаси аміачної селітри для здійснення терактів.