У Пентагоні назвали Росію та Китай головними ворогами США (відео)
Getty Images

Міністр оборони США Марк Еспер сказав, що Китай та Росія загрожують нацбезпеці США, порушують суверенітет інших країн та намагаються підірвати єдність західного світу.

Про це очільник Міноборони розповів під час онлайн-включення, яке організував аналітичний центр «Атлантична рада».

«З моменту мого призначення на посаду міністра оборони понад рік тому моїм найголовнішим пріоритетом була реалізація Стратегії національної оборони, яка наголошує, що ми перебуваємо у глобальному протистоянні з нашими найголовнішими противниками — Китаєм і Росією», — зазначив американський держслужбовець.

Водночас міністр заявив, що Північна Корея, Іран та екстремістські організації додають виклики для нацбезпеки США. Проте, за його словами, Китай та Росія все одно залишаються головними загрозами для країни.

«З одного боку, наші головні противники — Китай та Росія — швидко модернізують свої збройні сили та використовують зростаючу потужність для того, щоби ігнорувати міжнародне право, порушувати суверенітет менших країн та змінювати баланс сили на власну користь», — говорить Еспер.

У своїй промові чиновник згадав й окупацію Росією українського Криму та війну на Донбасі. Еспер вважає, що країни намагаються вплинути на суверенітет інших держав. Очільник Міноборони наголошує, що Китай та РФ хочуть розхитати єдність країн та інституцій, які є важливими для США. 

Росія та листи сина Байдена

Співробітники розвідки США вважають, що особисті листи сина кандидата у президенти Джо Байдена Хантера оприлюднила Росія. Про це пише американське видання Politico.

У цьому впевнені понад 50 розвідників, передає ЗМІ. У видання є листи екскерівників Центрального розвідувального управління США, колишнього очільника Пентагону та інших чиновників.

Поява електронних листів часів роботи Байдена-молодшого в українській газовій компанії Burisma має ознаки інформаційної кампанії Росії, йдеться у повідомленнях розвідників. Проте наразі жодних доказів співробітники розвідки не оприлюднили.

Раніше ми писали, що США відхилили пропозицію Путіна щодо продовження на рік договору START.

ЗМІ: Трамп планує укласти угоду з Путіним щодо ядерного озброєння до виборів