У перший день препаратом Pfizer вакцинували двох молодих людей віком до 20 років
Getty Images

18 квітня в Україні вакцинувати препаратом Comirnaty від компаній Pfizer та BioNTech 366 українців. Щепили тільки мешканців та працівників будинків для літніх людей. Вакцинували й двох молодих громадян віком до 20 років.

Про це повідомляє головний державний санлікар країни Віктор Ляшко та пресслужба РНБО.

«18 квітня вакциною Pfizer-BioNTech щеплено перші 366 осіб, розпочали вакцинацію із трьох регіонів – Київської, Волинської та Сумської областей.  Протягом 19 та 20 квітня  до процесу вакцинації долучаться усі регіони країни», — написав Ляшко у Facebook.

 

Вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C. Україна забезпечує відповідний холодовий ланцюг! 18 квітня вакциною Pfizer-BioNTech щеплено перші 366 осіб, розпочали вакцинацію із трьох регіонів – Київської, Волинської та Сумської областей. Протягом 19 та 20 квітня до процесу вакцинації долучаться усі регіони країни. Для перевезення перших 117 тис. доз вакцини від Pfizer, які Україна отримала в межах міжнародної ініціативи СOVAX, за результатами відкритого тендеру проектом «Безпечні та доступні ліки» (SAFEMed, USAID) обрано приватну логістичну компанію ТОВ «Фармасофт». Як відбувається транспортування та зберігання вакцини: Логістична компанія щотижня (за необхідності частіше) доставляє партії вакцини з центрального складу в м. Києві, де вони зберігаються у морозильному обладнанні за температури від -60°C до -80°C, до регіональних складів у кількості й за визначеним графіком. На обласних складах заморожені вакцини зберігатимуться в термоконтейнерах із сухим льодом, які забезпечують підтримання температури -60°C. З регіональних складів партії попередньо розмороженої вакцини забирають працівники мобільних бригад, складають її у термосумки чи термоконтейнери з температурним режимом від +2°C до +8°C та виїжджають у місця проведення щеплення. Термін зберігання в термічно стійкій транспортній тарі (термоконтейнері), що забезпечує підтримання температури менше -60°C, - до 30 днів з моменту доставлення, за умови регулярного поповнення термоконтейнера сухим льодом. Дякуємо партнерам за підтримку. Це перша партія, яку Україна отримує безоплатно завдяки підтримці з боку міжнародних партнерів та донорів. Впевнений, що разом подолаємо пандемію коронавірусу і ми всі зможемо повернутися до нормального життя. UNICEF Ukraine World Health Organization Ukraine U.S. Embassy Kyiv Ukraine European Union in Ukraine British Embassy Kyiv Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew Embassy of Canada in Ukraine World Bank Ukraine USAID Ukraine - USAID Україна Embassy of Sweden in Kyiv GAVI United Nations in Ukraine

Posted by Viktor Liashko on Monday, April 19, 2021

18 квітня вакцинували двох осіб у віці 18-20 років, 33 — у віці 20-39 років, 76 — у віці 40-49 років, 85 — у віці 50-59 років, 85 — у віці 60-69 років, 51 — у віці 70-79 років, 34 — у віці старше 80 років.

РНБО

Напередодні очільник Pfizer заявив, що через пів року після введення перших двох доз їх вакцини проти COVID-19 може знадобитися третя. 

Раніше в Кабміні запевнили, що сертифікат про імунітет до COVID-19 буде сумісний з європейським

В Україні почали робити COVID-щеплення вакциною Pfizer (оновлено)