У Північній Кореї стратять контрабандиста, який продав школяру копію серіалу «Гра в кальмара» — RFA

Північна Корея засудила до страти чоловіка, який контрабандою ввіз і продав школяру копію серіалу Netflix «Гра в кальмара».

Про це повідомляє Radio Free Asia із посиланням на джерело у країні.

Контрабандист привіз до Північної Кореї копію серіалу з Китаю та продав USB-накопичувачі з ним.

Джерела повідомили, що його вирок — смертну кару — буде виконано.

Повідомляється, що школяра, який купив флешку, засудять до довічного, а шістьох інших його друзів, які дивилися з ним серіал, вже засудили до пʼяти років каторжних робіт.

Дітей спіймав цензор, який діяв за наведенням.

Крім цього, зі школи звільнили директора, секретаря у справах молоді та класну керівницю, а також їх усіх виключили з лав партії.

Чому таке жорстоке покарання

У КНДР з 2020 року діє закон, який передбачає максимальне покарання у вигляді смерті за перегляд, зберігання чи розповсюдження ЗМІ з капіталістичних країн, особливо з Південної Кореї та США.

Після того як південнокорейський серіал набув популярності Північна Корея заявила, що він відображає «корупцію та аморальність» півдня.

Також північнокорейські пропагандисти розповідають про те, що у Південній Кореї з бідними людьми поводяться «як з шаховими фігурами для багатих», і що ця стрічка символізує «сучасне суспільство тієї країни».

Раніше Chas News повідомляв, що Кім Чен Ин, лідер КНДР, назвав жанр кей-поп «раковою пухлиною», яка загрожує його країні.

Хорор-серіал «Поклик пекла» став найпопулярнішим шоу Netflix, обійшовши «Гру в кальмара» (відео)