У Повітряних силах пояснили, чи вплине знищення літака А-50 на розклад сил

Знищення одного російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 не може кардинально вплинути на розклад сил із застосуванням авіації на фронті.

Про це у коментарі «УП» повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«На жаль, росія має в арсеналі ще кілька одиниць відремонтованих та модернізованих літаків, і на місце знешкоджених літаків будуть відправлені інші борти», — розповів речник в ефірі телемарафону.

Водночас втрата А-50 для окупантів є серйозною та може змусити росію поводитися в небі обережніше.

«Звісно — це серйозний удар по авіації рф, а головне — по іміджу російського режиму. Втрата такого борта як А-50 ймовірно мала місце вперше в історії. Водночас росія має ще кілька одиниць літаків дальнього радіолокаційного виявлення у робочому стані», — заявив Ігнат.

Раніше в ОК «Південь» розповіли, що ураження А-50 та Іл-22 може відтермінувати майбутні ракетні удари росіян. Літак А-50 був фактично «очима» росіян, адже завдяки йому окупанти спостерігали за територією України та здійснювали наведення потужних ракетних ударів.

 Chas News розповідав, що відомо про російські літаки А-50 та Іл-22М11, які уразили Сили оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відпочиває поруч з крейсером «Москва»: українці відреагували мемами на збиття російських літаків (фото)