У РНБО вважають, що англійська має стати другою державною мовою в Україні
iStock

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов вважає, що англійська мова має стати другою державною мовою в Україні. На його думку, знання англійської — запорука української незалежності.

Про це він розповів під час форуму «Україна 30».

«На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну і фундаментальну мову нашої незалежності. І ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка має бути обов'язковою другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації», — каже Данілов.  

Раніше українські політики загравали з російською мовою і «копали яму», в якій сьогодні опинилася Україна, додав секретар РНБО. Він вважає, що наразі Москва саме російською мовою транслює свої наративи на територію колишнього Радянського Союзу.

«Я ще раз звертаю увагу, знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни. Англійська мова має використовуватися з дитячого садка і школи... Її не треба вчити, її потрібно знати», — підсумував високопосадовець.  

Chas News повідомляв, що «ЄС» вигнала з фракції депутата Харківської облради через російську. 

Напередодні у Дніпрі в кав’ярні бариста відмовилася обслуговувати клієнтів українською.

Оксфордський словник англійської мови не зміг вибрати лише одне слово 2020 року