У росії через санкції виник дефіцит ліків, планові операції відкладають — ГУР

У росії внаслідок введених санкції виник гострий дефіцит медичних препаратів. Через це планові операції переносяться на невизначений термін.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Зокрема, російські хірурги визнають, що запас ліків різко знижується й не поповнюється. Зазначають, що це впливає на проведення хірургічних операцій та на галузь в цілому. Через дефіцит ціни на медпрепарати суттєво зростають.

Внаслідок цього затверджені графіки проведення планових операцій доводиться переглядати та переносити на невизначений термін. Допомогу надаватимуть тільки тим хворим, які потребують невідкладної операції.

Також російські військові активно обговорюють новий наказ російського моз. Згідно з ним, всі регіони рф зобов’язані створити недоторканий запас ліків на 4 місяці.

На думку військових це пов’язано з:

  • Впливом міжнародних санкцій на економіку. Як наслідок —  нездатність забезпечити виробництво достатньої кількості необхідних лікарських засобів. За словами військових, в рф сьогодні взагалі не виробляють сучасні ліки. Натомість налагоджено лінії з розфасовки імпорту;
  • Загроза повної зупинки поставок закордонних медикаментів. У зв’язку зі збільшенням інтенсивності бойових дій, відповідно збільшуються санітарні втрати окупантів.

Раніше у розвідці повідомляли, що серед мобілізованих росіян у Білорусі спостерігається спалах захворювань через неналежні санітарні умови.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Тактична медицина ЗСУ. Як надавати першу допомогу пораненим на полі бою