У Росії проти репера Моргенштерна, який назвав Путіна красунчиком, порушили справу
YouTube

Проти російського репера Алішера Моргенштерна порушили адміністративну справу за статтею про пропаганду наркотиків. Інтерес у російських правоохоронців викликали два кліпи артиста - «Розовое вино - 2» і Family.

«Жодної пропаганди немає, призначена лінгвістична експертиза ... і тепер не тільки управління з контролю за обігом наркотиків, а й експертам і суду доведеться детально ознайомитися з творчістю Моргенштерна, переглянути кілька разів ці відеоролики, ознайомитися з іншою творчістю», - розповів агентству РБК адвокат Сергій Жорін.

Наприкінці березня перевірити кліпи Моргенштерна попросив ексдепутат Державної думи РФ Дмитро Носов. У своєму Instagram він оприлюднив фотографії звернення до президента РФ Володимира Путіна, генпрокурора Росії Ігоря Краснова і міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

У зверненні Носов висловив припущення про те, що текст пісні «Розовое вино - 2» є пропагандою наркотиків і порнографії серед дітей і попросив притягти репера до відповідальності. А міністра оборони Росії ексдепутат попросив перевірити, чому репер не проходив строкову службу в Збройних силах РФ.

Після того як стало відомо, що справу проти репера завели за адміністративною статтею, Носов повідомив, що все ще сподівається на кримінальне переслідування Моргенштерна. «Ця людина завдає колосальної шкоди нашій країні», - заявив він.

Перевірити композиції Моргенштерна на пропаганду наркотиків серед дітей також просила російська Ліга безпечного інтернету. Реперу загрожує штраф у розмірі 1 млн руб. (370 тис. грн).

У листопаді 2020 року в одному з інтерв'ю Моргенштерн назвав Володимира Путіна красунчиком: «Путін — красунчик не тому, що він зробив щось для країни круте або що супер править відмінно. Просто круто, потужний мужик і все».

Моргенштерну в Росії заборонили виконувати пісню «Володимир Путін — молодець»