У росії закривають частину магазинів офіційних ритейлерів Apple через дефіцит товару
Unsplash

Офіційні ритейлери техніки Apple в рф — re:Store й iPort — починають закривати збиткові магазини через нестачу товару.

Apple покинула російський ринок через війну в Україні. Наприкінці березня росіян попереджали, що запасів техніки вистачить на два-три місяці.

Зараз російське видання «Комерсант» пише, що зачинені вже вісім точок re:Store (входить до Inventive Retail Group, IRG) у Москві та частина в регіонах, зокрема, Санкт-Петербурзі, Казані, Краснодарі та інших містах.

Джерела на ринку нерухомості розповіли виданню, що магазини зачинили на три місяці, щоб перелаштувати логістику. Припускають, що компанія хоче налагодити так званий паралельний імпорт, тобто ввезення товарів без дозволу правовласника.

Ще один ритейлер iPort повідомив, що зачинені чотири магазини в Петербурзі. Всього компанія володіє 28 точками для продажу техніки Apple.

Джерела на ринку розповіли журналістам, що re:Store та iPort намагаються перерозподілити товар по більш прибуткових точках. Адже в країні впав попит на смартфони, а на складах залишилося товару до третього кварталу.

Починати паралельний імпорт компанії побоюються, адже це назавжди забере можливість відновити співпрацю з Apple, якщо компанія повернеться в росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Архітектор штаб-квартири Apple братиме участь у відбудові Харкова після війни