У росії заявляють, що санкції торкнулися понад 80% підприємств в країні

Близько 86% компаній у рф відчули дію санкцій, що запровадили проти країни-агресора на тлі війни.

Про це пише російський «Інтерфакс» з посиланням на дані «Моніторингу поточного стану бізнесу», представленого апаратом уповноваженого при президенті росії із захисту прав підприємців Бориса Титова.

Загалом в опитуванні взяли участь понад 6 тис. компаній із 85 регіонів.

«86,8% опитаних підприємців порушено дією санкцій, 77,4%, за їхніми словами, до санкцій адаптувалися або сподіваються це зробити, а ось 11,7% цього зробити не зуміли, і зупиняють бізнес — повністю чи частково», — зазначили у доповіді.

В результаті 67,1% респондентів зазначають, що в компанії є економічний спад. Серед них, у 29,4% підприємств виручка знизилась, втім ситуація контрольована. Ще 24,9% підприємців охарактеризували свій стан як серйозний спад, а 7,1% — повідомляють про кризу. Ще 5,7% заявили, що закрили свій бізнес чи мають намір зробити це найближчим часом. І лише 10,4% респондентів відповіли, що їхній бізнес, як і раніше, стабільний і продовжує зростати.

Головною проблемою називають спад попиту на продукцію.

«Криза з нами, і вона розвивається. Моніторинг однозначно показує, що більша частина бізнесу сприймає поточну реакцію уряду на зміни як недостатню. Подолати проблеми можна лише шляхом кардинальних реформ, зміною самої моделі розвитку», — сказав Тітов.

Раніше Євросоюз узгодив шостий пакет санкцій проти росії. Він міститиме часткове ембарго на російську нафту, воно охопить близько 2/3 нинішнього експорту з рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Канада запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої