У Ryanair назвали вимушену посадку літака у Мінську «повітряним піратством»

Майкл О'Лірі, виконавчий директор Ryanair, назвав вимушену посадку у Білорусі і затримання білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича «повітряним піратством» з боку білоруської влади. 

Про це він заявив у коментарі Newstalk.

За словами О'Лірі (на фото), рішення влади Білорусі змусити літак Ryanair приземлитися у Мінську і затримати опозиційного журналіста Романа Протасевича було викраденням, яке підтримала і профінансувала  Білорусь.

Крім того, він не виключає, що на борту літака були агенти білоруського КДБ.

Очільник Ryanair додав, що намір влади полягав у тому, щоб затримати журналіста Романа Протасевича за маршрутом рейсу. Літак, який летів з Греції до Литви, супроводжували винищувачі після появи інформації, що на його борту була вибухівка, яку так і не знайшли.

У мережі з'явився аудіозапис переговорів білоруського авіадиспетчера з екіпажем рейсу Афіни — Вільнюс авіакомпанії Ryanair. З розмови зрозуміло, що про бомбу на борту повідомив диспетчер із посиланням на службу безпеки аеропорту.

 

О'Лірі також прокоментував можливість заборони польотів Ryanair над територією Білорусі. Він заявив, що авіакомпанія керуватиметься відповідними вказівками європейської влади, однак загалом літаки компанії не часто літають над цією країною.

Chas News повідомляв, що в ЄС вже відреагували на затримання у Мінську засновника опозиційного медіа Nexta Романа Протасевича.

Нардепа, який схвалив затримання Протасевича, вигнали зі «Слуги народу»