У Швейцарії жінка поранила ножем двох відвідувачок ТРЦ, влада допускає теракт
Ti-press - Pablo Gianinazzi

У швейцарському місті Лугано жінка накинулася з ножем на двох відвідувачок торгового центру, поранивши їх.

Про це повідомляють швейцарські видання Corriere del Ticino і Swissinfo.

Інцидент стався 24 листопада близько 14.00 на п’ятому поверсі торгового центру. З невідомих причин молода жінка накинулася з ножем на двох інших жінок, поранивши одну з них ножем у шию. За даними поліції, стан потерпілої важкий, але її життю нічого не загрожує.

Друга жінка дістала ножові поранення меншого ступеня тяжкості.

За даними очевидців, нападниця під час своєї атаки використала кухонний ніж, який був виставлений у вітрині одного з магазинів.

Також, як стверджують свідки, нападниця кричала, що вона з терористичної організації «Ісламська держава».

Швейцарська поліція та Генеральна прокуратура Швейцарії проводять розслідування нападу й не виключає терористичних мотивів.

Жодна з травм жертв не загрожує життю.

Поліція кантону Тічіно заявила, що зловмисниця — 28-річна швейцарка, яка проживає в цьому регіоні.

Підозрювана була відома федеральній поліції під час розслідування «джихадистського тероризму» ще в 2017 році, заявило Федеральне управління поліції (Федпол) у вівторок ввечері в своєму твітті.

Директор Федерального управління поліції Ніколетта делла Валле заявила на прес-конференції, що поки «занадто рано» встановлювати будь-які зв'язки між інцидентом у Лугано та іншими атаками.

Канцлер Австрії Себастьян Курц, країна якого стала ареною смертельної джихадистської стрілянини на початку цього місяця, написав у Twitter, що засуджує напад.

Я повністю засуджую сьогоднішній ісламістський теракт в Лугано. Мої думки пов'язані з жертвами, бажаю їм повного і швидкого одужання. Ми стоїмо зі Швейцарією в ці важкі години

Минулого місяця Федеральна служба розвідки (FIS) опублікувала щорічний звіт про безпеку та заявила, що терористична загроза в Швейцарії наразі посилюється, особливо в контексті низки нападів у інших європейських країнах цього року.

В даний час триває розслідування смертельного ножового поранення громадянина Португалії в місті Морже на заході Швейцарії у вересні. Якщо його визнають терористичним актом, це буде перший подібний інцидент, зафіксований у Швейцарії з 2011 року.

Chas News повідомляв, що Держдеп США попереджає країни Європи про небезпеку терактів. 

Франція подвоїть контроль на кордоні через теракти у Парижі та Відні