У Швеції ворон навчать збирати сміття та недопалки на вулицях міста
Unsplash

Шведський стартап Corvid Cleaning скоро почне випробовувати метод з навчання ворон збиранню сміття на вулицях міст.

Вперше експеримент хочуть провести в населеному пункті Седертельє, птахи шукатимуть недопалки та інші дрібні відходи, повідомляє The Local.

Компанія вважає, що диких ворон можна дресирувати покроково. Вони навчаться підбирати сміття та приносити його в спеціальну машину, яка за це видаватиме корм.

Стартап обрав саме ворон для своїх випробувань, тому що вони найрозумніші серед птахів.

«Їх легше тренувати, вони мають більше шансів вчитися одне в одного. Також нижчий ризик того, що вони помилково з’їдять якесь сміття», — пояснив засновник компанії Крістіан Гюнтер-Хассен.

Однак випробування методу Corvid Cleaning залежить від того, чи зможе муніципалітет знайти для машини з кормом місце та фінансування.

Гюнтер-Хассен вважає, що метод його стартапу допоможе місту зекономити щонайменше 75% витрат, пов’язаних із прибиранням недопалків. Якщо експеримент вдасться провести в Седертельє, є ймовірність його поширення на інші міста Швеції.

Раніше Chas News писав, що в Індонезії какаду навчилися робити «ложки» та «ножі» з гілок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дві самки кондорів зачали пташенят без спарювання із самцями