У справі Фаріон трапився витік інформації — МВС
Ірина Фаріон

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що будуть відслідковувати витік досудової інформації та розголошення даних у справі про вбивство Ірини Фаріон. 

Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева на брифінгу МВС, передає Українська Правда.

«Однозначно був витік. На жаль, це не перший випадок... Одразу всі намагаються через свої джерела у правоохоронних органах дізнатися якомога більше інформації. Зі свого боку ми завжди стежимо за тим, аби всю інформацію досудового розслідування ізолювати і надавати лише ті дані, які дозволяє слідство. Відстежується витік інформації», – сказала вона.

Також Рева додала, що будь-які дані, розголошені без дозволу органу досудового розслідування, можуть негативно вплинути на судовий процес і на винесення вироку підозрюваній особі.

За її словами, найближчим часом затриманому обиратимуть запобіжний захід. 

Підозру в умисному вбивстві вже погодили, повідомив заступник генерального прокурора Антон Войтенко. Прокурори проситимуть про тримання під вартою без права на заставу.

Відомо також, що на місці вбивства Фаріон знайшли гільзу від спортивної кулі, а не бойової.

Вбивство Ірини Фаріон: що відомо

19 липня близько 19:30 у Львові стріляли у колишню народну депутатку, мовознавицю Ірину Фаріон. Подія сталась на вул. Масарика, 3.

Стрільця бачили місцеві мешканці, той був у рукавичках, а його зброя — без глушника.

60-річна Фаріон на момент приїзду лікарів була жива, але отримала поранення у скроню і перебувала у важкому стані. Згодом мовознавиця померла.

25 липня у Дніпрі затримали 18-річного підозрюваного у скоєнні вбивства громадської діячки Ірини Фаріон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вбивство Фаріон: з’явилося фото підозрюваного