У США через «Омікрон» скасовують сотні авіарейсів. Кількість випадків захворювання зростає
Unsplash

Через різке зростання випадків коронавірусу в США масово скасовують авіарейси.

Як пише ВВС, приблизно чверть із 4 тис. скасованих польотів у світі припадає на Америку. Найбільшою проблемою є те, що випадки коронавірусу все частіше виявляють у членів екіпажу, які змушені самоізольовуватися.

Поширення коронавірусного штаму «Омікрон» непокоїть вчених попри перші висновки про легший перебіг.

«Коли мільйони і мільйони людей хворіють водночас, не потрібен великий відсоток від них, аби переповнити лікарні», — зазначив Халлі Прескотт з Мічиганського університету. За 24 грудня у США виявили 184 тис. випадків COVID-19.

Ентоні Фаучі, головний американський експерт з інфекційних захворювань, попередив, що різдвяні подорожі збільшать поширення коронавірусу навіть серед вакцинованих.

24 грудня скасували 689 рейсів зі США та до США. Ще 700 можуть скасувати на Різдво, 25 грудня. Найбільше постраждали американські авіаперевізники: Delta, United Airlines та American Airlines. 

Через поширення штаму «Омікрон» все більше країн вводять нові карантиннні обмеження. У Німеччині на свята заборонять велику кількість гостей, продавати феєрверки та салюти. А королева Великобританії скасувала своє традиційне святкування Різдва в Сандрінгемі в Норфолку.

МОЗ може посилити адаптивний карантин у разі стрімкого поширення штаму «Омікрон»