У США готові нарощувати сили НАТО у разі вторгнення Росії — Блінкен
Getty Images

Сполученні Штати та союзники готові посилити присутність НАТО у прифронтових союзних державах та збільшити оборонну допомогу Україні, якщо Росія посилить військовий конфлікт.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив під час телефонної розмови з Дмитром Кулебою, очільником МВС України.

Він зазначив, що дипломатичний шлях — єдине правильне рішення для деескалації конфлікту на сході України.

«Якщо Росія вибере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати та наші союзники та партнери готові покласти величезні витрати на російську економіку, посилити присутність НАТО в прифронтових державах Альянсу та збільшити оборонну допомогу Україні», — сказав держсекретар США.

Також під час розмови Блінкен і Кулеба обговорили результати та наступні кроки після діалогу зі стратегічної стабільності США та Росії в Женеві та напередодні засідання Ради НАТО-Росія в Брюсселі.

Раніше Chas News повідомляв, що РФ перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

«‎Смішно, що у Європі люди вірять, що їх не зачепить українсько-російський конфлікт. Але вони недостатньо розумні»‎