У США хакери зламали 150 тис. службових камер відеоспостереження
Pixabay

Група хакерів зламала 150 тис. камер відеоспостереження, які встановлені у лікарнях, поліцейських дільницях і компаніях у декількох країнах світу.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на співрозмовника або групу співрозмовників, які називають себе вигаданим ім'ям Тіллі Коттман.

Кіберзлочинці отримали доступ до бази даних американської компанії Verkada Inc. Вона виробляє камери відеоспостереження.

Хакери отримали дані з 222 камер на заводах і складах Tesla в Шанхаї, доступ до камер відеоспостереження постачальника програмного забезпечення Cloudfare у США і Великій Британії, а також кількох лікарень, шкіл, в’язниць і поліцейських дільниць.

Деякі з камер, записи з яких потрапили до шахраїв, оснащені функцією розпізнавання особистості.

Інсайдер ЗМІ каже, що хакери отримали не тільки доступ до камер, але й до всіх архівів компанії. Камери атакувало міжнародне хакерське угрупованням. Злочинці хотіли продемонструвати, як легко можна зламати систему відеоспостереження.

Агентство пише, що після того, як журналісти звернулися за коментарем в Verkada, хакери втратили доступ до відеозаписів.

«Ми відключили всі внутрішні облікові записи адміністраторів, щоб запобігти будь-якому несанкціонованому доступу», — заявив представник Verkada.

Наразі компанія розслідує цей інцидент.

Напередодні стало відомо, за яким механізмом російські хакери атакують українські сайти.

Chas News повідомляв, що Байден розглядає відповіді США на ймовірний напад російських хакерів.

У мережу могли потрапити мільйони записів телефонних розмов українців. У Ringostat спростовують (оновлено)