У США хочуть заблокувати росіянам криптовалюти

Новий законопроєкт сенатора Елізабет Уоррен дозволить боротися з використанням росіянами криптовалют як способу обходу фінансових санкцій.

Законопроєкт «Про посилення відповідності вимогам щодо цифрових санкцій» передбачає відстеження всіх криптоадрес, пов’язаних з Росією з подальшою забороною місцевим компаніям взаємодіяти з ними. Це означає, що американські біржі не зможуть перераховувати кошти на криптовалютні гаманці росіян чи російських компаній та здійснювати з ними будь-які операції.

Для його реалізації передбачається, для початку, створення звіту про всіх постачальників криптовалютних послуг, які мають будь-які зв’язки з Росією. Законопроект, зокрема, дуже широко визначає поняття «учасників операцій з цифровими активами». Під це визначення може попасти велика кількість гравців ринку.

Законопроект визначає учасником таких операцій «будь-яку особу або групу осіб, які сприяють купівлі, продажу, кредитуванню, позичанню, обміну, зберіганню, утриманню, перевірці чи створенню цифрових активів для інших з використанням будь-якої технології, протоколу чи програмного забезпечення».

Деякі криптовалютні біржі почали блокувати гаманці росіян, до прикладу, так вчинила компанія Coinbase.

В Україні починає працювати міжнародний платіжний сервіс PayPal