У США сталася друга масова стрілянина за тиждень
CNBC

У понеділок, 22 березня, у місті Боулдер, штат Колорадо, невідомий відкрив стрілянину в супермаркеті King Soopers, в результаті якої загинули 10 осіб, у тому числі один офіцер поліції.

Близько 14:30 за місцевим часом чоловік зі зброєю увійшов до супермаркету і відкрив вогонь, повідомляє ВВС. Силовики оточили територію навколо супермаркету і через гучномовець закликали стрілка здатися. Незабаром свідки повідомили про кілька пострілів. Зрештою поліція затримати невідомого чоловіка в шортах і з оголеним торсом — він був поранений у ногу.

Очільник міського управління поліції Керрі Ямагучі заявив, що швидка реакція силовиків допомогла запобігти загибелі набагато більшого числа людей. За його словами, подальшої загрози громадській безпеці немає, передає CNBC.

«Підозрюваний затриманий, він був поранений під час інциденту», — додав Ямагучі.

Речниця Білого дому Джен Дженніфер Псакі заявила, що президент США Джо Байден стежить за тим, що сталося в Колорадо. «Президент поінформований про стрілянину в Колорадо, і ми будемо тримати його в курсі розвитку подій», — уточнила Псакі.

У середу, 17 березня, в американському місті Атланта та його передмістях сталися три стрілянини, в яких загинули щонайменше вісім осіб.

Стрілянина у Франції. 48-річний чоловік вбив трьох поліцейських