У США створили технологію відеодзвінків через голограми

Американська компанія PORTL Inc представила систему, яка створює голограму людини у натуральну величину. Технологію можна використовувати для відеодзвінків з ефектом присутності та для відтворення образів історичних персон або ж родичів, які померли.

Пристрій виглядає як телефонна будка з розмірами 2,1 на 1,5 на 0,6 метри й може бути підключений до звичайної розетки, повідомляє Reuters. Свою голограму може відправити будь-хто при наявності фотопристрою й білого фону.

 

«Ми можемо об’єднати сім’ї військовослужбовців, які не бачилися кілька місяців, людей з протилежних берегів або всіх, хто зберігає соціальну дистанцію, щоб подолати коронавірус», — заявив гендиректор компанії Девід Нуссбаум. Нову технологію він називає «голопортацією». Керівник працював перед тим у компанії, яка розробила голограму Рональда Рейгана для бібліотеки колишнього президента, та відтвореного на комп’ютері репера Тупака Шакура.

Ціна на машину для голограм буде починатися з 60 тис доларів. До пристрою можна додати функцію штучного інтелекту, аби взаємодіяти з записаними голограмами чи історичними персонами. Компанія StoryFile продаватиме її за додаткові 25 тис доларів.

Керівник PORTL Inc очікує, що пристрій подешевшає протягом 3-5 років.

«Ви відчуваєте їх присутність, бачите мову їх тіла, бачите їх невербальні сигнали. Ви відчуваєте, що дійсно розмовляли з цією людиною, хоча її там не було», — описує наукову фантастику, яка стає реальністю, директор StoryFile Хізер Сміт.

Компанії рекламують свій винахід музеям, які зможуть дозволити відвідувачам задавати запитання голограмі історичної особи, та сім'ям, які зможуть записати інформацію для майбутніх поколінь.

2020 рік взагалі багатий на прориви у голографії. Компанія Microsoft, для прикладу, представила на своїй конференції голограму-перекладача. Вона дублює людину, яка виступає. А команда вчених з Сассекського університету представила анімовану об’ємну голограму, яку можна помацати та почути.

Майбутнє вже тут – читайте матеріал Chas.News про те, що Сінгапур першим у світі офіційно впроваджує ідентифікацію особи за обличчям. Біометрична технологія вводиться державою на національному рівні.