У США третю дозу вакцини проти COVID-19 рекомендують лише людям віком від 65 років
Unsplash

Комітет з вакцин Управління продовольства та медикаментів США (FDA) проголосував за те, щоб рекомендувати екстрене використання третьої дози вакцини Pfizer лише людям віком від 65 років.

Ця категорія населення перебуває в групі ризику більш важкого перебігу коронавірусної хвороби через шість місяців після повної вакцинації, повідомляє CNN.

При цьому консультативний комітет FDA відхилив заявку про використання третьої дози Pfizer  для всіх людей віком від 16 років.

Члени комітету сумніваються в її безпечності для молодих людей та підлітків. Також вони заявляють про відсутність даних про довгостроковий ефект щеплення.

В адміністрації Байдена вакцинацію бустерними дозами планували почати 20 вересня, але потім відклали це до отримання схвалення FDA.

Коді Мейсснер, професор педіатрії університету Тафтса, сказав, що не розглядає введення третьої дози, як вагомий вклад у боротьбу з пандемією. 

А у Pfizer заявляють, що бустерна вакцинація забезпечує найвищий рівень захисту від усіх варіантів коронавірусу, в тому числі і «дельта»-варіанту.

Тим часом Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) також почало оцінювати необхідність третьої дози вакцини Pfizer.

Вакцина Moderna краще запобігає госпіталізації, ніж Pfizer або Johnson & Johnson — CDC