У Судані під час спроби держперевороту загинули 56 мирних жителів
Twitter

У Судані сталася спроба державного перевороту, коли воєнізовані групи Сил швидкого реагування (RSF) заявили, що захопили низку державних об'єктів у спробах встановити владу над країною.

Про це повідомляє Reuters.

Суданська армія у свою чергу завдала повітряних ударів по базі RSF в Омдурмані, намагаючись стабілізувати ситуацію. Під час сутичок були вбиті десятки комбатантів та мінімум 56 мирних жителів.

Воєнізовані формування заявили, що захопили президентський палац, резиденцію командувача армією, державну телестанцію та аеропорти в столиці Хартум, Мерові, Ель-Фаширі та Західному Дарфурі. Збройні сили Судану це заперечують. Стрілянина та вибухи 15 квітня лунали по всій столиці, один із літаків випустив ракету над містом.

Сутички спричинені спробами інтегрувати RSF в армію Судану. Розбіжності мій військовими затримують підписання договору про перехід країни до демократії.

Відомо, що 15 квітня під час спроби державного перевороту в Судані зачепило літак Boeing 737 української авіакомпанії SkyUp. Він загорівся у міжнародному аеропорту Хартуму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.