У травні ситуація з пальним буде здебільшого вирішена, але обмеження залишаться — експерт
Unsplash

Сергій Куюн, експерт паливного ринку, директор «Консалтингової групи А-95», розповів в інтерв'ю «НВ» про ситуацію, яка складатиметься на ринку пального.

За словами фахівця, зараз ситуація справді складна, адже російські ракетні удари практично зруйнували систему забезпечення країни нафтопродуктами.

«Ми втратили наші основні джерела постачання — білорусь та росію, а це було до 70% ринку. Ще 10% надходило морем. Тобто ми втратили 80% ринку», — розповів Куюн.

У квітні окупанти зруйнували Кременчуцький НПЗ та понад 20 нафтобаз, що тільки погіршило ситуацію, яку не виправили поставки з-за кордону.

Сергій Куюн вважає, що у травні ситуація буде здебільшого вирішена, хоча обмеження на заправках повністю не зникнуть.

«Вони будуть не такі суворі, як зараз — 10 л в одні руки. Сподіваюся, до кінця місяця це буде 20−30 л. Тобто буде значно легше», — заявив експерт.

Більше про дефіцит пального в Україні та скільки коштуватиме поїздка на авто можна прочитати в матеріалі «В Україні дефіцит пального. Чому виникли проблеми з бензином і коли їх вирішать?».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В уряді розповіли, коли ліквідують дефіцит пального в Україні