У Варшаві закликали Німеччину передати ЗРК Patriot Україні замість Польщі

Для безпеки Польщі було б краще, якби Німеччина передала системи протиповітряної оборони Patriot не їй, а Україні.

Першим з такою пропозицією виступив голова правлячої партії «Право та справедливість» Ярослав Качинський в інтерв'ю Польському радіо.

«Я висловлюю тут свою особисту думку, але вважаю, що для безпеки Польщі було б найкраще, якби німці передали цю техніку українцям, навчили українські екіпажі, з умовою, що батареї були б розгорнуті на заході України. Тоді це дозволило б, можливо, більш ефективно, ніж з С-300, збивати ворожі ракети», - сказав він.

Качинський додав, що передача Україні сучасних ЗРК також убезпечила б Польщу від таких інцидентів, як у Пшеводуві, де впала ракета.

«Водночас, якби росіяни вирішили напасти на нас, це також було б для нас захистом. Я б вважав таке рішення оптимальним і таким, що показує, що німці роблять реальну зміну ставлення, а не певний акт пропагандистського характеру», — наголосив Качинський.

Згодом цю пропозицію підтримав та публічно адресував до Німеччини міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

«Після подальших ракетних обстрілів Росії, я попросив Німеччину, щоб запропоновані Польщі батареї Patriot були передані Україні і розміщені на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні», — написав він у Twitter

Раніше Німеччина запропонувала надіслати батарею ЗРК Patriot для посилення протиповітряної оборони Польщі. Спочатку польський міністр оборони говорив, що хоче її розмістити на своєму західному кордоні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сенат Польщі визнав російську владу терористичним режимом