Байден оскаржив заяву Зеленського про походження ракети, яка впала у Польщі

Президент США Джо Байден не вважає доказом упевненість президента Володимира Зеленського, що ракета, яка впала в Польщі, не була українською.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Байдена, коментарі Зеленського не доводять того, що ракета була не українська.

«Це не є доказом», — сказав американський президент.

Напередодні президент України заявив, що не має жодних сумнівів у тому, що ракета була саме російською, посилаючись на доповіді вищого військового керівництва країни.

«Я навіть не сумніваюсь в доповіді вечірній мені особисто від командувача Повітряних сил до Главкома Залужного, я не сумніваюсь в тому, що це була не наша ракета, або не наш ракетний удар. В мене немає сенсу їм не довіряти, я з ними війну пройшов», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 15 листопада 2022 року о 15:40 в районі села Пшеводув Люблінського воєводства впала ракета, внаслідок чого загинуло двоє польских громадян. У Польщі заявили, що снаряд був російського виробництва, але поки немає достовірної інформації, хто його випустив.

Згодом, Джо Байден заявив партнерам по НАТО, що у Польщі впала ракета української ППО.

16 листопада Олексій Данілов, секретар РНБО заявляв про те, що Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху в Польщі представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби.

Того ж дня, Анджей Дуда, президент Польщі заявив, що на території його країни впала ракета російського виробництва. Проте він наголосив, що наразі жодних доказів того, що була навмисна атака по Польщі, немає і припустив, що це могла бути ракета, яка використовувалася для протиракетної оборони, яку використовували Збройні сили України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сенат Польщі визнав російську владу терористичним режимом