Україна просить надати доступ до місця вибуху в Польщі — Данілов

Україна просить невідкладно надати доступ до місця вибуху в Польщі представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби.

Про це заявив Олексій Данілов, секретар РНБО.

«Виступаємо за спільне вивчення інциденту з падінням ракети в Польщі. Готові передати наявні у нас докази російського сліду. Очікуємо від партнерів інформацію, на підставі якої був зроблений висновок про те, що йдеться про ракету української ППО», — сказав він.

Нагадаємо 15 листопада агентство Associated Press (AP) із посиланням на високопоставленого представника американської розвідки заявило, що російські ракети перетнули кордон Польщі, яка є членом НАТО, і впали на її території, унаслідок чого загинули двоє людей.

Вже 16 листопада, Анджей Дуда, президент Польщі заявив, що на території його країни впала ракета російського виробництва. Проте він наголосив, що наразі жодних доказів того, що була навмисна атака по Польщі, немає і припустив, що це могла бути ракета, яка використовувалася для протиракетної оборони, яку використовували Збройні сили України.

Думку, що вибух у Польщі спричинила ракета української протиповітряної оборони висловив і президент США Джо Байден, який вже повідомив про це партнерам по G7 і НАТО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вибух ракети у Польщі: що відомо