Байден заявив партнерам по НАТО, що у Польщі впала ракета української ППО — Reuters (оновлено)

Президент США Джо Байден повідомив партнерам по G7 і НАТО, що вибух у Польщі спричинила ракета української протиповітряної оборони.

Про це пише Reuters з посиланням на джерело в НАТО.

В Україні цю інформацію поки не коментували. Однак радник голови Офісу президент Михайло Подоляк вже заявив, що лише росія відповідає за війну в Україні і за «стрімко зростаючі ризики для прикордонних країн».

«Не потрібно шукати виправдань і відкладати ключові рішення. Час Європі «закрити небо над». Заради своєї безпеки також», — наголосив він.

Оновлення від 13:32 

Анжей Дуда, президент Польщі заявив, що «немає ознак» того, що ракета, яка впала у вівторок у Польщі, була «навмисним ударом» по країні, пише польське видання wGospodarce.

За словами Дуди, швидше за все на територію Польщі впала ракета С-300 російського виробництва. Проте наразі немає доказів того, що її випустили росіяни.

«Є велика ймовірність того, що це була ракета, яка використовувалася для протиракетної оборони, тобто її використовували Збройні сили України», — додав Дуда.

Нагадаємо, 15 листопада 2022 року о 15:40 в районі села Пшеводув Люблінського воєводства впала ракета, внаслідок чого загинуло двоє польских громадян. У Польщі заявили, що снаряд був російського виробництва, але поки немає достовірної інформації, хто його випустив.

Водночас Байден після екстреної зустрічі лідерів G7 та НАТО на Балі назвав «малоймовірним» запуск ракети з росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Масована ракетна атака по Україні 15 листопада: що відомо