У Верховній Раді розглядатимуть законопроєкт про орган контролю санкційного режиму проти Росії
Getty Images

Верховна Рада України хоче створити орган, який відповідатиме за санкції проти Росії. Про це розповіла народний депутат від фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько.

В ефірі програми «Україна завтра» на телеканалі Ukraine 24 вона зазначила, що зараз в Україні є тільки закон про санкції від 2014 року, але він «повністю беззубий».

«Там не прописано, хто відповідальний, яка відповідальність за порушення і хто моніторить все це. Законопроект, який я пропоную, встановлює цю відповідальність. Контролювати це буде орган при РНБО, люди вже працюють, але немає саме системи», — сказала депутат. Вона вважає, що Україні потрібна нова санкційна політика.  

«Наші санкції зараз беззубі. Тому я підготувала законопроєкт, який має запустити механізми моніторингу, контролю та притягнення до відповідальності порушників санкційного режиму. Я хочу, щоб законопроєкт потрапив до сесійної зали вже на початку 2021 року!» — заявила нардеп.

Євросоюз збирався продовжили санкції проти Росії на пів року.

Як ми писали раніше, Кабінет Міністрів України продовжив на рік економічні санкції проти Росії. Вищі ставки ввізного мита для російських товарів замість нульової ставки й надалі діятимуть.

Три компанії з РФ потрапили під санкції США згідно закону про нерозповсюдження зброї масового ураження