У Вінниці затримали іноземця, який на замовлення фсб підпалив військове авто

Служба безпеки України та Національна поліція затримали у Вінниці іноземця, який за завданням фсб росії готував нову серію підпалів автомобілів Сил оборони України.

Для виконання цього завдання російська спецслужба «відрядила» в Україну свого агента із сусідньої країни. Іноземець мав підпалювати транспортні засоби українських захисників на території Вінниці і отримувати за це грошову винагороду від окупантів.

Щоб знайти ціль, чоловік вночі відвідав СТО, де перебував позашляховик українських захисників. Спочатку він сфотографував автомобіль, щоб погодити його з російським куратором. Після отримання інструкцій від фсб, агент придбав дві каністри з бензином і підпалив військовий автомобіль.

Щоб отримати додаткову «оплату» від окупантів, чоловік знімав процес загоряння на камеру свого телефону. Це відео фсб планувала використовувати в ІПСО для розхитування ситуації у прикордонному регіоні.

Зловмисник планував продовжити серію підпалів на території Вінниці, однак співробітники СБУ завадили його планам.

Іноземцю вже повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Вінничині СБУ спіймала російського агента, який «полював» на склади ЗСУ